dilluns, 1 de juny del 2009

Mostra d'incivisme pels carrers de Barcelona



Aquests dies no es pot passejar per les Rambles. El lliurament dels premis d’Octubre i el Ramon Llull han acabat per desfermar l’eufòria –sotmesa durant anys i panys a una silenciosa letargia- dels afeccionats. Les celebracions per aquesta acumulació de premis literaris no s’han fet esperar i les imatges, ja quasi oblidades, dels enfervorits lectors passejant orgullosos sota el braç els llibres guanyadors han tornar als carrers de la capital catalana. Ja de nit, davant mateix de Caneletes, la festa ha continuat. Les lectures dels poemes guanyadors han estat recitats, o, pot ser més aviat cridats, en encesa proclama, fent sortir als balcons uns veïns que, còmplices amb l’escena, somreien i aplaudien l’improvisada rapsòdia mentre onejaven senyeres de vius colors on, en lletres daurades, figuraven els noms dels guanyadors. S’han de lamentar, però, ja ha darrera hora de la nit i tal i com havia vingut sent habitual en altres anys, incidents que han acabat amb una cinquantena de detinguts i mitja dotzena de policies ferits. Els quatre brètols de sempre, ebris de tanta literatura catalana, han acabat la festa trencant i trepitjant llibres d’autors mediàtics. Fins i tot, algun eixelebrat ha gosat encendre una pila de guies televisives sota el crit: “ Què es crema? La tele! La tele es crema, es crema la tele”. No cal dir que acte seguit els mossos han dispersat als provocadors amb una,
contundent i més que justificada, càrrega policial que ha acabat per deixar les Rambles de cap per vall. Davant de la imminent diada de Sant Jordi, l’alcalde Hereu ja ha pres les primeres mesures: Es preveu tallar la Rambla amb un cinturó de mossos d’esquadra. Una parella d’uniformats vetllarà davant de cada parada de venda de llibres , per tal que els productes, tant d’autors mediàtics com dels més literats, puguin conviure en total harmonia. També s'ha previst tancar les paradetes i prohibir la venda de tota mena de material, líric o prosaic, a partir de les vuit del vespre per tal d'evitar encendre encara més els ànims dels, ja de per si prou exaltats, lectors. Així mateix, s’ha previst que els autors mediàtics signin els seus llibres a la part baixa de les Rambles mentre que els autors literaris ho faran per la banda que toca a plaça Catalunya. Amb aquestes decisions, s’espera evitar que els respectius seguidors puguin entrar en contacte i que tot plegat acabi en picabaralles que puguin derivar en enfrontaments i nous avalots. La conselleria d’interior ha ficat els seus efectius en estat de màxima alerta i des de l’ajuntament s’ha fet una crida a la responsabilitat de la gent i al civisme que caracteritza, de sempre, la nostra ciutat i el nostre país.

1 comentari:

Cal tenir en compte que:

Aquest bloc presenta únicament l'opinió del seu autor i, en cap cas, expressa el pensar de cap de els organitzacions a les que pertanyo.