dijous, 7 de gener del 2010

L'ALCALDE I LA CUP

Com se sol dir Sr. Ros, n'hi ha per llogar-hi cadires. En resposta a la meva darrera carta vostè feia ostentació de respondre, junt amb el seu equip de govern, a totes les preguntes o crítiques formulades per la ciutadania. La mateixa setmana, companys i companyes de la CUP presentaven al síndic de greuges un escrit de queixa per la total manca de resposta del consistori en els darrers tres anys, una trentena d'escrits que han rebut com a tota resposta el silenci de l'administració. És ben bé que de vegades sembla que no visquem en la mateixa ciutat.

En la mateixa carta, vostè justifica la seva manca d'iniciativa en polítiques socials atenent a les polítiques dutes a termes per l'Ajuntament, fent una especial incidència en el Pla de Barris. No cal dir que des de la CUP ens alegrem profundament que la Generalitat destini fons a la regeneració dels barris. El que no entenem és com s'ha arribat a aquesta situació de degradació i marginalitat d'aquestes zones de la ciutat i perquè s'ha esperat tant a actuar, un dubte que potser em podrà aclarir en un proper escrit.

I posats a resoldre dubtes sobre urbanisme, el senyor alcalde em podrà dir quants pisos buits hi ha a la ciutat, quantes promocions d'habitatges hi ha en construcció i quantes promocions estan aturades o ja no s'han arribat ni a començar -a tall d'exemple, mentre escric això des de la meva finestra veig un solar on les úniques que hi viuen són les rates que es mengen les deixalles que s'hi acumulen- ja que em costa d'entendre la necessitat de construir en noves zones, com l'ARE, quan hi ha barris que sembla que estiguin a mitges.

En una cosa, però, li he de donar la raó. Pel que fa a l'alberg municipal tothom pot veure la tasca que du a terme l'Ajuntament: enviar gent amb problemàtiques socials a una pensió privada en lloc d'enviar-la a un alberg públic amb l'assistència social adequada. Jo no dubto que l'Ajuntament està actuant en altres camps -només faltaria, és la seva obligació!- però el que està clar és que això no justifica la manca total d'acció en d'altres àrees, igualment essencials en la gestió d'una ciutat.

Finalment -i és que sóc esclau de la brevetat, ja que no disposo de les seves nombroses tribunes- veig que el preocupa enormement que se l'acusi d'electoralista. Però això no és excusa, i em desperta una considerable vergonya aliena que ho faci, per a que vostè pretengui criticar que jo signi les meves cartes com a membre d'una candidatura política -o és que pretén negar-me el dret a definir-me?-, i més si tenim en compte que ho fa en les mateixes dates que la ciutat i els diaris de Lleida es desperten plens de plafons publicitaris i anuncis a tota pàgina amb l'únic text d'una breu felicitació, el seu nom, la seva signatura i el càrrec que vostè ostenta. I, suposo, que malgrat que és el seu el nom que figura en aquesta anodina publicitat, són els diners de tots els que paguen aquest dispendi, així que posats a resoldre dubtes, em dirà el senyor alcalde si en temps de crisi no hagués estat més encertat estalviar-se aquesta campanya?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cal tenir en compte que:

Aquest bloc presenta únicament l'opinió del seu autor i, en cap cas, expressa el pensar de cap de els organitzacions a les que pertanyo.