divendres, 8 de maig del 2009

EL 16 DE MAIG DIGUEM NO AL PARADOR


Cartell Salvem el Roser 16/05/09

Construir un hotel de luxe quan estem vivint una crisi sense precedents, que està deixant al carrer a milers de treballadors i treballadores a tot el país i que condiciona tot el teixit productiu i empresarial de la ciutat sembla, en el millor dels casos, poc oportú. Que això es faci en ple centre històric, un barri degradat que, després d'anys d'abandonament, es veu ara sotmès a una ferotge especulació, resulta xocant per qualsevol persona que tingui un mínim de sensibilitat social. Que aquest hotel de luxe es faci en un edifici de forta vinculació emocional, històrica i cultural amb la ciutat implica una pèrdua que, a Lleida, podem lamentar durant molts anys. Que això es faci després d'una renúncia prèvia del consistori al dret d'usdefruit de l'edifici, sense que cap grup municipal hi votés en contra, resulta desconcertant i molt decepcionant.

Ara, després de tant de temps en què diferents col·lectius i persones individuals de la ciutat ens hem manifestat en contra d'aquesta incomprensible actuació institucional, sembla que només ens queda que apel·lar al sentit comú dels nostres governants. L'ajuntament hauria de tenir la capacitat, el coratge, l'adequada percepció de la realitat i l'agilitat necessària per tirar enrere un projecte que ni la ciutat necessita ni és una prioritat es miri per on es miri, i menys en l'actual situació econòmica.

Mentre La Paeria no faci marxa enrere en aquesta actuació, que més endavant podria ser irreversible, les persones que tenim el convenciment que el patrimoni no es ven, que les actuacions socials al centre històric haurien d'estar per sobre de les especulatives i que la nova situació econòmica que està generant la crisi hauria de fer replantejar les prioritats a l'ajuntament, ens concentrarem el proper dia 16 de maig a davant de l'IEI. Encara no és massa tard, és el moment de fer-nos sentir. Està en joc el model de ciutat que volem: una ciutat al servei de l'especulació, la mateixa especulació que ha generat la crisi, o una ciutat al servei de les persones.


R. C.

CUP Lleida

Aquest escrit meu va ser enviat a la premsa -i publicat!- aquesta setmana. Bàsicament ve a dir que cal anar a la mani del 16 de maig pel tema del parador que volen fer al Roser. Ja se que la major part del planeta, la immensa majoria de mortals per donar dades aproximades, es neguen encara a llegir el meu bloc, però si algú ho fa i no té plans per aquell dia ja sabeu, prenem els carrers!

Programa:


Dissabte 16 de maig de 2009 - Lleida

Davant de l'IEI:

- 17h. Cultura Popular

- 19h. Manifestació

Plaça del Dipòsit:

- 21h. Sopar Popular

- 22h. Concert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cal tenir en compte que:

Aquest bloc presenta únicament l'opinió del seu autor i, en cap cas, expressa el pensar de cap de els organitzacions a les que pertanyo.