dijous, 31 de desembre del 2009

Resposta de l'alcalde a "El cargol i l'alcalde".

A continuació cito de manera textual, si les presses no m'han fet cometre algun error de transcripció, la resposta del nostre paer en cap al meu article anterior. Com veureu el pobre està en una confusió evident: es pensa que jo atacava al cargol Banyetes quan era a ell a qui dirigia la crítica. Poser és conseqüència de llegir el diari amb la panxa massa plena, qui sap...

El Banyetes i la CUP (Resposta al Sr. Ruben Cobo)

Voldria respondre al senyor Ruben Cobo, militant de la CUP, en referència a la seva carta publicada a La Manyana el passat dia 15 de desembre, on s'al·ludeix al cargol Banyetes i es critica les polítiques socials que desenvolupa l'Ajuntament de Lleida. Com que estem al Nadal, deixaré avui de banda en la meva resposta la polèmica política i parlaré només del Cargol Banyetes.
Reconeix el Sr. Ruben Cobo que sovint es troba arrossegat a un "peregrinatge familiar tot perseguint el Cargol Banyetes", on freqüentment coincideix amb l'alcalde en festes i inauguracionsd'espais familiars de la nostra ciutat, com són les places. Afegeix, més endavant, l'adjectiu "d'entranyable" al Banyetes, però alhora el qualifica com a polititzat.
Que el seu fill petit el faci anar darrera del Banyetes m'omple de satisfacció. És la millor prova de que el programa lúdic d'educació en els valors solidaris i cívics que representa el Banyetes ha calat fons, més enllà de les diferents ideologies polítiques. El club Banyetes ja té prop de 8000 nens i nenes socis, els quals gaudeixen de les seves multiples activitats al llarg de l'any. Disposa, a més, d'un programa de televisió diari, un web i una presència constant en escoles i festes de la ciutat.
En els darrers anys hem impulsat les activitats infantils municipals, en format de club, que desenvolupa el cargol Banyetes. Aquesta mascota ja és una icona de la infància, que s'ha gaunyat un lloc en la fantasia dels avui nens i nenes de Lleida, i demà acults de la ciutat. A través del Banyetes, els nens i nenes de la ciutat aprenen valors cívics i solidaris per ser, avui i demà, millors persones, ja que la mascota participa en moltes de les polítiques socials que desenvolupa i recolza l'ajuntament.
D'exemples se'n poden citar molts, entre els quals podem destacar que el Banyetes s'ha fet soci d'Unicef, per poder aportar els recursos aconseguits als programes d'aquesta organització. També ha participat al Dia Mundial del Medi Ambient, sensibilitzant el respecte per l'entorn natural, hi ha recolzat esdeveniments com el projecte "Campanya Gotes d'Aigua per al Níger", les campanyes de vacunació a nens i nenes de Llatinoamèrica i la campanya de recaptació de fons per dotar d'un aula d'informàtica l'escola infantil i secundària de Markalà (Mali).
L'objectiu del club Banyetes és, sense cap mena de dubte, promoure valors cívics, de sensibilització mediambiental i de solidaritat per als nens i nenes de la ciutat. Per tot això, no em fa res estar sempre que puc al costat del cargol, és a dir, al costat dels infants i les escoles de Lleida.
Desitjo que els valors solidaris que transmet el cargol Banyetes arribina a tota la ciutat, i molt especialment en aquestes festes de Nadal, quan exterioritzem més els valors de pau, amor i solidaritat.

Àngel Ros i Domingo
Alcalde de Lleida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cal tenir en compte que:

Aquest bloc presenta únicament l'opinió del seu autor i, en cap cas, expressa el pensar de cap de els organitzacions a les que pertanyo.